ZIELONE CURRY Z WOŁOWINY

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    1/2 kg
  • olej do smażenia

    2 łyżki
  • cebula

    3 łyżki
  • czosnek

    3 łyżki
  • imbir starty

    1 łyżka
  • liście kaffiru

    4 sztuki
  • sos rybny

    1 łyżka
  • cukier

    2 łyżeczki
  • sól

    1 łyżeczka
  • mleko kokosowe

    1 puszka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • warzywa mrożone

    1 (na patelnię)
  • pasta curry

    2-3 zielona tajska
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić na kawałki. Rozgrzać patelnie, kiedy naczynie będzie bardzo gorące włożyć do niego pastę curry i smażyć 2 minuty. Wrzucić mięso i mieszać , aż mięso będzie pokryte pastą. Dodać cebulę pokrojoną w paseczki, czosnek posiekany, imbir,liście kaffiru ,cukier,sól,sos rybny i smażyć jeszcze 1 minutę.Wlać mleko kokosowe,zmniejszyć ogień i dusić 30 minut. Jak mięso będzie miękkie ,wrzucić warzywa na patelnie i dusić jeszcze 10 minut.
Podawać z ryżem curry.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 07.10.2013 09:06
fajny przepis
[email protected] 08.06.2013 22:15
musi być ekstra
Goya 24.02.2013 15:39
mniam
PIOTR11 09.01.2013 08:21
pomysłowy przepis
dorotka0000025 17.12.2012 15:40
fajny
rjustysia 10.12.2012 11:48
wygląda naprawdę nieźle ;)
zbysio 02.09.2012 23:01
fajne
Dorian 07.07.2012 22:23
super
sunnymood 01.07.2012 20:59
fajne
IlonaAlbertos 29.06.2012 22:38
Narobiłaś mi ochoty na curry.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat