Zielone curry z wieprzowiny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    250 g
  • papryka czerwona

    1 szt.
  • cebula

    1 szt.
  • sos curry zielone

    3 łyż.
  • mleczko kokosowe

    1/3 puszki
  • sos rybny

    1/2 łyżecz.
  • natka pietruszki

    1 łyż.
  • olej

    1 łyż.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab pokroić w 2 cm kostkę i smażyć na łyżce oleju aż do zbrązowienia - nie przypalić. Cebulę obrać, drobno posiekać. Paprykę umyć, przekroić, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w paseczki. Cebulę i paprykę podsmażyć na drugiej patelni na łyżce oleju. Do usmażonego mięsa dodać cebulę, paprykę, mleczko kokosowe, sos curry, sos rybny i gotować ok. 10 minut na małym ogniu. Dodać posiekaną natkę pietruszki, wymieszać. Danie podawać z ugotowanym ryżem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
miszelka 29.11.2012 09:07
pycha :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat