Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona zupa z jajkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 10 dkg
olej do smażenia
marchewka 1 sztuka
ziemniaki 2 sztuki
bulion drobiowy 1 l
cukinia 1 mała sztuka
groszek zielony mrożony 1 szklanka
zielona fasolka szparagowa mrożona 1 szklanka
brokuł 1/2 sztuki
ziele angielskie 3 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
pasta curry zielona 1 czubata łyżeczka
jajko 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona zupa z jajkami

Kroki postępowania

1
Por oczyścić, pokroić w ćwierć plasterki, lekko zrumienić na oleju.
Krok 1 - Zielona zupa z jajkami foto
2
Marchewkę obrać, pokroić w półplasterki. Obrane ziemniaki pokroić w niezbyt dużą kostkę. Marchewkę i ziemniaki dodać do pora, podsmażać razem 1-2 minuty.
Krok 2 - Zielona zupa z jajkami foto
3
Wlać bulion, dodać ziele angielskie i liść laurowy, zagotować. Gotować pod przykryciem ok. 10 minut.
Krok 3 - Zielona zupa z jajkami foto
4
Po tym czasie dodać pokrojoną w ćwierć plasterki cukinię, podzielony na różyczki brokuł, groszek i fasolkę (w sezonie warzywa mrożone można zastąpić świeżymi). Dodać też pastę curry. Gotować do miękkości wszystkich warzyw. Zupę doprawić do smaku przyprawą uniwersalną. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w ćwiartki. Porcje zupy wlać do talerzy, na wierzchu ułożyć po jednym pokrojonym jajku.
Krok 4 - Zielona zupa z jajkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 31.07.2016 08:51
pyszna zupka
norweska20 30.07.2016 23:46
chętnie bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak