Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona zupa z groszku

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek mrożony 250 g
cukinia 200 g
por 1 sztuka
porcja rosołowa ok.1 kg
sól do smaku
groszek ptysiowy do dekoracji
natka pietruszki do dekoracji
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
kapusta włoska 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona zupa z groszku

W garnku gotujemy porcję rosołową. Solimy. Gotujemy aż mięso będzie ugotowane. Dodajemy obrana i umytą por,kapustę. Cukinie myjemy i kroimy w ćwiartki i wrzucamy do garnka. Dodajemy mrożony groszek. Całość gotujemy do miękkości warzyw. Wyciągamy porcję,kapustę i por. Całość miksujemy blenderem na konsystencję kremu. Podajemy z groszkiem ptysiowym, natka pietruszki i świeżo mielonym pieprzem.

Można zabielić śmietaną 30 %.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 17.07.2013 23:13
wygląda bardzo apetycznie
Lampencjo 14.06.2013 01:51
ładnie wygląda
Adamorek 13.06.2013 23:59
bardzo dobra
Cranberry 13.06.2013 22:35
smakowita zupka :)
kasiaw 13.06.2013 22:27
super smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak