Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona zupa paprykowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 8 szklanek
papryka zielona 5 szt
smalec 1 łyżka
cebula biała 1 szt.
ryż 1 woreczek
śmietana 1 szklanka
natka pietruszki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona zupa paprykowa

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Ryż ugotować w wywarze warzywnym.
Krok 1 - Zielona zupa paprykowa foto
2
Papryki oczyścić z nasion, pokroić, wypłukać i posiekać blenderem.
Krok 2 - Zielona zupa paprykowa foto
3
Następnie usmażyć z cebulą na smalcu. Po czym włożyć do wywaru z ryżem zaciągnąć śmietaną, posolić do smaku i posypać natką pietruszki. Jeżeli chcemy podać zupę bardziej wytwornie to polecam z dodatkiem pieczonego kurczaka.
Krok 3 - Zielona zupa paprykowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak