Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona zupa- krem z pulpecikami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

ziemniaki 3 szt
marchew 1 szt
brokuł 100 g
brukselka 7 szt
fasolka szparagowa zielona 100 g
Kostki rosołowe Kucharek 2 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Liść lubczyku suszony Prymat
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Pulpeciki

mięso mielone 200 g
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona zupa- krem z pulpecikami

Ziemniaki i marchew obieramy i kroimy w małą kosteczkę. Różyczki brokuła kroimy na mniejsze cząstki. Wszystkie warzywa (w tym brukselkę i fasolkę szparagową) zalewamy wodą(około 1,5 litra) i gotujemy około 15 minut. Przyprawiamy solą, pieprzem. Wkładamy kostki rosołowe, liście laurowe oraz ziele angielskie.
Mięso mielone łączymy z jajkiem, bułka tartą i pokrojoną w kosteczkę cebulą i zmiażdżonym czosnkiem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego. Formujemy małe pulpeciki i dodajemy do zupy. Gotujemy razem z warzywami jeszcze około 20 minut. Po ugotowaniu wyjmujemy pulpeciki a warzywa blendujemy na gładki krem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 12.01.2015 18:34
wspaniała zupka, prezentuje się rewelacyjnie!
Justi2401 12.01.2015 17:09
Bardzo lubię takie zupki, niestety Mąż nie przepada więc siłą rzeczy rzadko robię :(
marcia7 12.01.2015 13:42
niezła zupka
marzut 12.01.2015 12:10
ciekawy przepis.
Magula 12.01.2015 08:29
Bardzo lubię takie kremowe zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak