Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona zupa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata 30 dag
szpinak 30 dag
por 2 szt
natka pietruszki 3 łyżki
bulion drobiowy 1 l
masło 3 łyżki
sól do smaku
ocet winny 2 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona zupa

Na patelni rozgrzać masło, włożyć pokrojony por i chwile podsmażyć. Dodać grubo pokrojony szpinak i sałatę oraz drobno posiekana natkę pietruszki, smażyć razem około 10 minut. Następnie przełożyć do rondla, wlać bulion i gotować pod przykryciem około 10 minut. Zupę zdjąć z ognia, zmiksować, przyprawić do smaku sola i pieprzem. Podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 21.01.2014 20:53
na pewno smaczna
Iwusia 17.05.2013 22:43
smaczna i zdrowa
olkaaa 23.09.2012 21:23
ja też muszę spróbować
Edyta31 19.07.2011 14:17
nigdy takiej nie próbowałam, chyba pora to zmienić :)
Edyta31 19.07.2011 14:16
nigdy takiej nie próbowałam, chyba pora to zmienić :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak