Zielona zupa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata

    30 dag
  • szpinak

    30 dag
  • por

    2 szt
  • natka pietruszki

    3 łyżki
  • bulion drobiowy

    1 l
  • masło

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • ocet winny

    2 łyżki
  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzać masło, włożyć pokrojony por i chwile podsmażyć. Dodać grubo pokrojony szpinak i sałatę oraz drobno posiekana natkę pietruszki, smażyć razem około 10 minut. Następnie przełożyć do rondla, wlać bulion i gotować pod przykryciem około 10 minut. Zupę zdjąć z ognia, zmiksować, przyprawić do smaku sola i pieprzem. Podawać z grzankami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
irenka 21.01.2014 20:53
na pewno smaczna
Iwusia 17.05.2013 22:43
smaczna i zdrowa
olkaaa 23.09.2012 21:23
ja też muszę spróbować
Edyta31 19.07.2011 14:17
nigdy takiej nie próbowałam, chyba pora to zmienić :)
Edyta31 19.07.2011 14:16
nigdy takiej nie próbowałam, chyba pora to zmienić :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat