Zielona zupa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Zupa

  • szpinak mrożony

    1/2 opakowania
  • groszek zielony

    1,5 szklanki
  • udka z kurczaka

    2 sztuki
  • ziemniaki

    3 sztuki
  • marchewka

    1 sztuka
  • koperek

    2 łyżki
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • Ziele angielskie całe Prymat

    3 sztuki
  • mięta suszona

Dodatkowo

  • jajko

    4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte udka wkładamy do garnka wypełnionego 1,5 litra zimnej wody. Stawiamy na średnim ogniu i gotujemy przez 15 minut od momentu zagotowania wody. Następnie wyjmujemy mięso i ściągamy szumy. Do garnka z wodą wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki, przekrojoną na pół marchewkę, kostkę bulionową, ziele angielskie i liść laurowy. Gotujemy do czasu aż marchewka przestanie być twarda, po czym kroimy ją w kostkę. Dodajemy szpinak i groszek, gotujemy aż warzywa zmiękną. Doprawiamy do smaku i dodajemy świeży koperek oraz miętę. Gotujemy jeszcze 2-3 minuty. Podajemy z przekrojonym na pół jajkiem na miękko.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 06.07.2015 13:18
na pewno bardzo smaczna zupka
Katarzyna59 01.07.2015 21:30
wspaniała zupka
dom-agi 01.07.2015 21:26
Lubię takie zupy!
Kasnaj 01.07.2015 20:08
pyszna zupa
Marta Ryżek-Kalkowska 01.07.2015 19:01
pysznie tutaj
gosia561 01.07.2015 18:43
taka lekka letnia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat