Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona zupa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Zupa

szpinak mrożony 1/2 opakowania
groszek zielony 1,5 szklanki
udka z kurczaka 2 sztuki
ziemniaki 3 sztuki
marchewka 1 sztuka
koperek 2 łyżki
kostka rosołowa 1 sztuka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
Ziele angielskie całe Prymat 3 sztuki
mięta suszona

Dodatkowo

jajko 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona zupa

Umyte udka wkładamy do garnka wypełnionego 1,5 litra zimnej wody. Stawiamy na średnim ogniu i gotujemy przez 15 minut od momentu zagotowania wody. Następnie wyjmujemy mięso i ściągamy szumy. Do garnka z wodą wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki, przekrojoną na pół marchewkę, kostkę bulionową, ziele angielskie i liść laurowy. Gotujemy do czasu aż marchewka przestanie być twarda, po czym kroimy ją w kostkę. Dodajemy szpinak i groszek, gotujemy aż warzywa zmiękną. Doprawiamy do smaku i dodajemy świeży koperek oraz miętę. Gotujemy jeszcze 2-3 minuty. Podajemy z przekrojonym na pół jajkiem na miękko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 06.07.2015 13:18
na pewno bardzo smaczna zupka
Katarzyna59 01.07.2015 21:30
wspaniała zupka
dom-agi 01.07.2015 21:26
Lubię takie zupy!
Kasnaj 01.07.2015 20:08
pyszna zupa
Marta Ryżek-Kalkowska 01.07.2015 19:01
pysznie tutaj
gosia561 01.07.2015 18:43
taka lekka letnia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak