zielona zupa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pęczek włoszczyzny

  • brokuł

    kilka różyczek
  • fasolka szparagowa

    1-2 garście
  • zielony gorszek

    1/2 puszki
  • sól i pieprz

  • masło

    1 łyżki
  • ser gorgonzola

  • śmietana do zabielenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Włoszczyznę zalać wrzątkiem i ugotować na niej wywar następnie przecedzić. Dodać brokuła, fasolkę i zielony groszek oraz masło. Gotować do miękkości. następnie doprawić do smaku i całość miksujemy na jednolitą papkę. Dodajemy trochę śmietany. Już na talerzu posypujemy serem gorgonzola.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Smakosz6 08.11.2011 12:08
mniam
Smakosz6 08.11.2011 12:08
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat