zielona zupa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosół drobiowy

    1 litr
  • sól do smaku

  • płatki chilli

  • śmietana 12-procentowa

    1 łyżeczka
  • paluszki chlebowe

  • brokuły

    1 opk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

oto najprostszy sposób na wykorzystanie wczorajszej zupy. Do rosołu wrzucamy lekko odmrożone brokuły. Gotujemy do miękkości. Miksujemy blenderem. Rozlewamy do bulionówki. Dodajemy łyżkę śmietany. Doprawiamy do smaku solą i płatkami chilli. Podajemy z paluszkami chlebowymi z dodatkiem oliwy z oliwek. Smacznego

Ps.

Zamiast brokuł można wykorzystać bób lub kostki miąższu dyni. Ważne aby były mrożone, wtedy szybciej stają się miękkie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mic 03.05.2013 12:18
ciekawe jak smakuje
gusia1000 03.05.2013 11:12
Zjadłabym taką.
adelajda 03.05.2013 11:10
smacznie się zapowiada
Lampencjo 03.05.2013 11:05
Wygląda kusząco ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat