Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona zupa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 2 szt
blokuły mrożone lub świeże 200 g
zielony grosze mrozony 200 g
bulion drobiowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona zupa

Ziemniaki obierz, umyj i drobno pokrój. Groszek i brokuły włóż do sitka i przepłukuj wodą (nie musisz ich rozmrażać), a następnie wraz z ziemniakami wrzuć do rondelka. Całość zalej 0,5 litra wody (ma ledwie przykryć jarzyny) i wrzuć Bulionetkę . Gotuj pod przykryciem, aż warzywa zmiękną. Następnie całość zmiksuj i przetrzyj przez sitko. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, możesz rozcieńczyć ją wodą. Można podawać z groszkiem ptysiowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 29.09.2011 10:32
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak