Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona surówka z czerwonym akcentem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/4 szt
por 1 kawałek
sól
koperek
zielona cebulka
natka pietruszki
chrzan tarty 1 łyżeczka
Musztarda rosyjska Prymat 1 łyzeczka
jogurt naturalny 2 łyżki
papryka czerwona 1 kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona surówka z czerwonym akcentem

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską drobno kroimy i układamy na talerzu. Pora kroimy w cienkie plasterki, przekładamy na sitko i polewamy wrzątkiem. Po odcedzeniu solimy. Tak przygotowane plasterki pora wykładamy na kapuste.
Krok 1 - Zielona surówka z czerwonym akcentem foto
2
Koperek, natkę pietruszki i zieloną cebulkę myjemy a najstępnie drobno siekamy i przekładamy do jednej miseczki, w której mieszamy te składniki. Do zieleniny dodajemy musztarde, jogurt i chrzan, mieszamy, a nastepniepolewamy kapustę przygotowanym sosem.
Krok 2 - Zielona surówka z czerwonym akcentem foto
3
Na wierzchu układamy cienkie plasterki czerwonej papryki.
Krok 3 - Zielona surówka z czerwonym akcentem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danost 18.11.2012 12:56
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak