Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona surówka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 mała
por 1 średni
ogórek świeży 2
ogórek kiszony 2
cebula 1 mała
koper świeży 1 pęczek
majonez 5 łyżek
jogurt naturalny 2 łyżki
sól do smaku
pieprz czarny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona surówka

Por pokroić w półkrążki, posolić i odstawić na 30 min, potem odcisnąć wodę. Kapustę poszatkować, ogórki pokroić w paski, cebulę w drobną kostkę. Koperek drobno posiekać. Majonez wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać. Najlepiej przygotować 30 min przed podaniem.

Można użyć samego majonezu, ale z jogurtem surówka ma delikatniejszy smak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 06.02.2015 11:52
super surówka
Magda24 31.12.2013 14:13
pyszna jest
Rycerz
Rycerz 31.12.2013 11:25
Przepyszna.
Romanowka 31.12.2013 08:37
Pyszna sałatka!
Bernadeta1 30.12.2013 23:59
zielono i bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak