Zielona sałatka z komosą ryżową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • quinoa

    0,5 szklanki
  • wrzątek

    0,75 szklanki
  • ogórek zielony

    1
  • seler naciowy

    2 gałązki
  • koperek

    0,5 pęczka
  • natka pietruszki

  • szczypiorek

  • mięta

    garść
  • cebula dymka ze szczypiorkiem

    2
  • sałata rzymska

  • oliwki zielone

    garść
  • kapary całe Smak

    2 łyżki
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • sok z limetki

    1 łyżka
  • oliwa

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Komosę ryżową przepłukać, zalać wrzątkiem (3/4 szklanki), posolić, gotować do wchłonięcia płynu. Odstawić do wystudzenia.

Ogórek obrać razem z selerem pokroić w kostkę.

Koperek, pietruszkę, miętę, dymkę, szczypiorek posiekać.

Sałatę porwać na mniejsze kawałki.

Oliwki pokroić w krążki.

Komosę połączyć z pozostałymi składnikami, dodać sok z cytryny, oliwę, przyprawić solą, pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
patryska76 09.09.2015 20:52
smaczna sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat