Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona sałatka w łódeczkach avocado z dressingiem cytrynowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

sałata lodowa 6 liści
avocado 1
mozzarella małe kulki 125 g
oliwki zielone Smak 50 g
szpinak świeży 2 garści
cebula dymka ze szczypiorkiem 2

dressing

cytryna 1
Musztarda delikatesowa Prymat 2 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
oliwa 3 łyżki
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona sałatka w łódeczkach avocado z dressingiem cytrynowym

Sałatę i szpinak myjemy, rwiemy na mniejsze kawałki, przekładamy do miski. Avocado obieramy (wydrążamy, w skórkach podamy sałatkę) i usuwamy pestkę, kroimy w kostkę. Odsączamy kuleczki mozarelli z zalewy i ewnetualnie kroimy. Dymkę siekamy wraz z szczypiorkiem. Oliwki kroimy w plasterki. Dodajemy wszystko do sałaty i mieszamy. Przygotowujemy dressing: ścieramy skórkę z cytryny i wyciskamy sok. Mieszamy z oliwą, musztardą, solą i pieprzem. Polewamy sałatkę. Serwujemy w łupinie avocado.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

brioszka 27.04.2014 14:23
moje smaki! :) pychotka!
Zdzisław 27.04.2014 11:47
dla mnie to pyszna potrawa
Ania321 27.04.2014 11:36
apetyczna sałatka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak