Zielona sałatka w łódeczkach avocado z dressingiem cytrynowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • sałata lodowa

    6 liści
  • avocado

    1
  • mozzarella małe kulki

    125 g
  • oliwki zielone Smak

    50 g
  • szpinak świeży

    2 garści
  • cebula dymka

    2

dressing

  • cytryna

    1
  • musztarda delikatesowa

    2 łyżki
  • sól

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • oliwa

    3 łyżki
  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę i szpinak myjemy, rwiemy na mniejsze kawałki, przekładamy do miski. Avocado obieramy (wydrążamy, w skórkach podamy sałatkę) i usuwamy pestkę, kroimy w kostkę. Odsączamy kuleczki mozarelli z zalewy i ewnetualnie kroimy. Dymkę siekamy wraz z szczypiorkiem. Oliwki kroimy w plasterki. Dodajemy wszystko do sałaty i mieszamy. Przygotowujemy dressing: ścieramy skórkę z cytryny i wyciskamy sok. Mieszamy z oliwą, musztardą, solą i pieprzem. Polewamy sałatkę. Serwujemy w łupinie avocado.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
brioszka 27.04.2014 14:23
moje smaki! :) pychotka!
Zdzisław 27.04.2014 11:47
dla mnie to pyszna potrawa
Ania321 27.04.2014 11:36
apetyczna sałatka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat