Zielona sałatka Roberta Sowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Zielone szparagi

    100 g
  • zielony groszek

    100 g
  • groszek cukrowy

    100 g
  • rukola

    100 g
  • rukwia wodna

    100 g
  • szpinak

    50 g
  • szczaw

    50 g
  • ogórek

    1 szt
  • sos

  • olej lniany

    6 łyżek
  • sok z cytryny

    1/2 szt
  • miód

    1 łyżeczka
  • szalotka

    2 szt
  • bób

    100 g
  • Musztarda chrzanowa Prymat

    1 łyżeczka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Robert Sowa poleca:
W dużym garnku zagotować wodę z dodatkiem soli i szczypty cukru. Do wrzątku wrzucić przycięte szparagi, zielony groszek i groszek cukrowy. Całość gotować przez około 3 minuty, a następnie odcedzić i włożyć na chwilę do zimnej wody z lodem w celu ich zahartowania.
Olej lniany wymieszać z sokiem z cytryny, musztardą, miodem i szalotką, doprawić do smaku.
Ugotowane warzywa, oczyszczone sałaty i pokrojonego w paski ogórka przełożyć do miski, delikatnie wymieszać i skropić przygotowanym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rycerz 31.12.2013 17:48
Na pewno smaczne i zdrowe.
Ewa 27.09.2013 16:45
Szparagi+ groszek cukrowy+ bób = zdrowy i pyszny posiłek :)
arbuzowo 15.05.2013 21:34
zielono mi :-)
caralajna 15.05.2013 20:39
fajna, dużo smaków i chlorofilu :)
Gary Michy 15.05.2013 19:16
Piękne kolory i pyszny przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat