Zielona sałata do obiadu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata zielona

    1 główka
  • ogórek sałatkowy

    1 sztuka
  • słonecznik łuskany

    2 łyżki
  • szczypiorek

    2 łyżki
  • oliwa

    4 łyżki
  • olej z orzechów włoskich

    1 łyżka
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę umyć. Poszarpać na mniejsze kawałeczki. Ogórka obrać zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do sałaty. Dodać 2 łyżki posiekanego szczypiorku. Wymieszać oliwę z olejem. Polać sosem sałatkę, doprawić solą. Posypać prażonym słonecznikiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 24.01.2016 16:20
lubię tak podaną sałatę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat