Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona pianka miętowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser mielony 30 dkg
galaretka agrestowa
łyżka żeklatyny
łyżka cukru
kilka listków mięty
łyżka soku z limonki
jogurt naturalny 1 duże opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona pianka miętowa

Do galaretki w proszku dodalam dla wzmocnienia łyżkę żelatyny, łyżkę cukru i wsypalam listki mięty. Zalalam to nieco mniejszą ilością wrzątku, niż w przepisie - 1 i ½ szklanki, wymieszałam dokładnie i przykryłam talerzem, żeby aromat mięty się wchłonął. Dodałam tez sok z limonki.
Kiedy galaretka ostygła i zaczęła tężeć, wyciągnęłam listki i za pomocą trzepaczki- rózgi wmieszałam w nią twaróg i jogurt po czym wstawiłam do lodówki na kilka godzin w prostokątnym naczyniu.
Pianka dała się kroić bez problemu na kawałki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 24.04.2013 10:07
fajny deserek :-)
m1monika 24.05.2012 11:44
super!!!
Elżbieta17 03.03.2012 18:20
absolutnie moje klimaty- pycha:)
pacpaw 05.01.2012 22:04
wiosenny wygląd
Izabela28 26.12.2011 13:20
orzeźwiający deser na upały, a do tego bardzo fajnie się prezentuje:)
Joanna67 21.05.2011 14:46
orzeźwiająca
dorota20w 13.12.2010 15:22
pysznie wygląda
Koper 04.12.2010 21:53
Musi być genialne latem :)
Tomek16 02.12.2010 16:17
dobra
Mati13 02.12.2010 08:02
super!
MAR3STA 01.12.2010 17:04
świetnie wyszła!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak