Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona pasta z awokado

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

awokado 1 szt.
sok z cytryny 1 łyżeczka
czosnek 1/2 ząbka
chili w płatkach szczypta
jajko ugotowane na twardo 1 szt.
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona pasta z awokado

Dojrzałe awokado przekroić wzdłuż na pół, usunąć pestkę i łyżką wydrążyć miąższ.

Miąższ awokado wraz z sokiem z cytryny, jajkiem i połową ząbka czosnku miksujemy blenderem na gładką pastę. Doprawiamy do smaku solą morską i szczyptą płatków suszonego chili. Pastę schładzamy. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 14.04.2013 21:07
nigdy nie robiłam takie pasty, ale chyba się w końcu skuszę i wypróbuję ten przepis
mufinka79 12.04.2013 20:17
Dziękuję bardzo :)
Marta1986 11.04.2013 15:19
pyszności mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak