Zielona pasta śniadaniowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4-6
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • szczypiorek

    1/2 pęczka
  • koperek

    1/2 pęczka
  • majonez

    3-5 łyżki
  • rzeżucha

    6 łyżek
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    do smaku:
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek. Zieleninę opłukać i dokładnie osuszyć. Groszek (puszka 400g) osączyć z zalewy. Przygotowane składniki umieścić w misce albo pojemniku, oprószyć przyprawami, dodać majonez i zmiksować dokładnie na gładką masę - ja zrobiłam to blenderem. Spróbować i ew. jeszcze przyprawić.
Taka pasta doskonale smakuje ze świeżym pieczywem - ja podałam ją na grzankach z razowego, żytniego chleba posypując jeszcze rzeżuchą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 25.09.2016 15:13
super pomysł
Ada-Gaba 03.04.2016 10:59
zdrowe śniadanko
ben-ka 10.12.2015 11:57
Mnie też się podobają:)
gosia561 16.06.2012 10:33
super wiosenna pasta
Misia90 27.08.2011 11:01
extra
Marysia 27.08.2011 10:44
super
Karolina69 27.08.2011 10:38
fajne
IZABELA29 05.03.2011 08:05
zielono mi ,wiosna się zbliża ,a kanapeczki pyszne aż szkoda je zjadać.
Gosia32 24.02.2011 09:38
mniam-same smakołyki
ewasylwia 22.02.2011 14:26
pyszne, zielone i zdrowe śniadanko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat