Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona papryka nadziewana kaszą orkiszową, ciecierzycą, żurawiną i oliwkami.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka zielona 3 duże sztuki
kasza orkiszowa 100 g
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
pomidory krojone z puszki 1 puszka
cieciorka konserwowa 1 szklanka
oliwki zielone 1/2 szklanki
pasta paprykowa 1 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
oliwa
suszona żurawina 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona papryka nadziewana kaszą orkiszową, ciecierzycą, żurawiną i oliwkami.

Ugotować kaszę. Żurawinę namoczyć. Z papryki odkroić górną część i usunąć pestki.
Cebulę i czosnek posiekać. Zeszklić na oliwie. Dodać pomidory z puszki. Doprawić pastą paprykową, chilli i słodką papryką. Gotować około 5 minut.
Na koniec dodać kaszę, cieciorkę, żurawinę i pokrojone oliwki.
Tak przygotowanym farszem nadziać papryki, ustawić je pionowo w blaszce i przykryć górną częścią.
Zapiekać ok 30 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 05.08.2016 18:08
smakowite danie
IKrakowianka 05.08.2016 17:31
super pomysł na faszerowaną paprykę
bertpvd 05.08.2016 14:01
bardzo fajny kreatywny pomysł
Futka 05.08.2016 13:39
Przepysznie i pożywnie :D Mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak