Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zielona kieszeń z warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
jajko 3
mąka krupczatka
szpinak 15dag
smietana 18% 50ml
sól
pieprz
olej do smażenia
Farsz:
pieczarki 20dag
papryka czerwona
cukinia
brokuł mały 1
olej 1łyżeczka
masło 1łyżka
sos
majonez 3łyżki
jogurt naturalny 3łyżki
ząbki czosnku 3
sól czosnkowa, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: zielona kieszeń z warzywami

Jajka zmiksować,dodać śmietanę,sól i pieprz oraz tyle mąki,by ciasto miało konsystencję gęstej śmietany.Szpinak zblanszować i mocno odcisnąć.Dodać do ciasta,wymieszać.Rozgrzać olej.Smażyć grubsze naleśniki-brzegi powinny być chrupiące,a środek dość miękki.Pieczarki oczyścić,pokroić i podsmażyć na maśle i oleju.Brokuła zblanszować.Paprykę i cukinię oczyścić,drobno pokroić,dodać do pieczarek.Doprawić.Na połówce każdego naleśnika układać porcję warzyw.Składać na pół.Majonez dokładnie wymieszać z jogurtem,dodać zmiażdżony czosnek i doprawić.Polać naleśniki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak