Zielona fasolka w śmietanie

Zielona fasolka w śmietanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    45 dag
  • pieczarki

    10 dag
  • papryka czerwona

    1 szt
  • cebula

    2 szt
  • śmietana

    1 szt
  • kremówka

    1 szk
  • masło

    5 łyżek
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Fasolkę gotuj 3 min w lekko osolonej wodzie, osącz na sicie. Na maśle przesmaż pieczarki (pokrojone w plasterki) z cebulą, a gdy się zrumienią, dodaj pokrojoną w kostkę paprykę.
2. Następnie dołóż osączoną na sicie fasolkę i zalej śmietanami. Duś 4 min, dopraw oregano, solą oraz pieprzem. Podawaj z tłuczonymi ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krystyna32

31.01.2014 07:35
lubię fasolkę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat