Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona fasolka szparagowa z bułką tartą na maśle

5.0
(37)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Jak idealnie przygotować fasolkę szparagową? To nic trudnego! To sanie jest większości z nas idealnie znane, ponieważ jest obecne w polskiej kuchni. Opisany poniżej sposób jej podania to jest bardzo szybki do zrobienia. Wystarczy, że masz w kuchni kilka podstawowych produktów oraz, oczywiście, zieloną fasolkę szparagową.

Składniki:

zielona fasolka szparagowa 350 gramów
masło 2 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona fasolka szparagowa z bułką tartą na maśle

  • fasolka z bułką tartą
  • szybka kolacja
  • smaczny dodatek do obiadu

Zielona fasolka szparagowa przygotowana w ten sposób idealnie sprawdzi się jako kolacja lub dodatek do obiadu, gdy nie masz pomysłu na sałatkę.

1. Fasolkę oczyszczamy i odcinamy jej końce, płuczemy i wkładamy do garnka. Zalewamy wodą, solimy i gotujemy do miękkości.

2. Ugotowaną fasolkę odcedzamy i kroimy w słupki około 2 cm. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy fasolkę, oprószamy bułką tartą i przesmażamy do zarumienienia bułki. Podajemy na ciepło.

Szukasz sprawdzonego przepisu na fasolkę po bretońsku? Sprawdź ten przepis!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 24.08.2014 18:56
taka fasolka najlepsza :-)
Czyki 24.08.2014 18:09
Bardzo smaczna fasolka :)
barbara11561 24.08.2014 17:53
lubię taką fasolkę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak