Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żelkowy andrut

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka agrestowa 1 opakowanie
galaretka truskawkowa 1 opakowanie
margaryna 25 dkg
cukier 0,5 szklanki
mleko 0,3 szklanki
andrut

Przepis i sposób przygotowania na: Żelkowy andrut

Kroki postępowania

1
Do garnka wkładamy margarynę, cukier oraz mleko. Stawiamy na lekkim ogniu i mieszamy do momentu aż masa się zagotuje. Zdejmujemy z ognia i dzielimy na dwie równe części.
Krok 1 - Żelkowy andrut foto
2
Do jednej wsypujemy galaretkę truskawkową, do drugiej agrestową. Masy dokładnie mieszamy by galaretki się rozpuściły. Zostawiamy do przestudzenia
Krok 2 - Żelkowy andrut foto
3
Andrut przekładamy raz masą czerwoną, raz zieloną. Całość obciążamy np. deską do krojenia i zostawiamy najlepiej na całą noc
Krok 3 - Żelkowy andrut foto
4
Kroimy w niewielkie kawałeczki gdyż żelkowy andrut jest bardzo słodki.
Krok 4 - Żelkowy andrut foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 24.01.2013 09:16
Robię podobną masę do andruta...dzieci uwielbiają:)
hahanka 13.10.2012 12:48
bardzo ciekawy przepis
gosia1988 11.10.2012 21:06
świetne
sara1 11.10.2012 20:56
ciekawy deser
artur7 11.10.2012 20:53
lubię bardzi
BeataJ 11.10.2012 20:44
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak