Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zebra ze spritem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3,75 szkl
cukier kryształ 1,5 szkl
olej roślinny 1,5 szkl
jajko 7 szt
sprite 1,5 szkl
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier wanilinowy 1 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Zebra ze spritem

Kroki postępowania

1
1) do miski bijamy jajka, dodajemy cukry i ucieramy na jednolitą masę. Następnie dodajemy olej i oranżadę po czym dalej miksujemy. Na koniec dosypujemy mąkę i proszek do pieczenia - przesiane :)
2) po połączeniu się składników dzielimy masę na pół i do jednej dodajemy kakao.
Krok 1 - Zebra ze spritem foto
2
3) spód blachy wykładamy papierem. Ciasto wylewamy na przemian raz jasne raz ciemne
Krok 2 - Zebra ze spritem foto
3
4) pieczemy 45-50 min w temp. 180 stopni
Krok 3 - Zebra ze spritem foto
4
5) posypujemy cukrem pudrem
Krok 4 - Zebra ze spritem foto
5
6) kroimy i jemy :)
Krok 5 - Zebra ze spritem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 06.02.2014 18:11
musze takie zrobić mniam:)
ada.la 04.02.2014 17:27
pomysłowe ciasto
Aga-25 04.02.2014 16:04
coś wspaniałego
Agnieszka-87-25 04.02.2014 15:41
bardzo ciekawy przepis
idealme 04.02.2014 15:26
pychota, palce lizać!
Kuchenka 04.02.2014 15:06
fajne, podoba mi się :)
agnieszka214 04.02.2014 14:42
bardzo smakowite ciacho
jowant 04.02.2014 14:41
ładnie się prezentuje :)
Janina 04.02.2014 13:59
Oryginalny pomysł;)
Piotr-21 04.02.2014 13:21
ale apetyczne ciasteczko
kasiaw 04.02.2014 13:20
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak