Przepis i sposób przygotowania na: Zebra pomarańczowo-kawowa
Kroki postępowania
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160*C i piec 20 minut, następnie zwiększyć temp. do 170*C i piec kolejne 25 minut. Sprawdzić patyczkiem.
jajko | 5 dużych |
cukier drobny | 1 szkl. |
napój gazowany | pomarańczowy 1 szkl. |
olej roślinny | 1 szkl. |
proszek do pieczenia | 3 łyżeczki |
sól | 1/4 łyżeczki |
mąka pszenna | 3 szkl. + 3 łyżki |
kakao | 2 łyżki |
kawa rozpuszczalna | 2 łyżki |
skórka pomarańczowa | otarta do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: