zebra pasiasta

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    5 szt
  • cukier puder

    1 szklanka
  • olej

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • mąka

    3 szklanki
  • kakao

    2 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • woda gazowana

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

białka ubijamy na sztywno , dodajemy żółtka i cukier puder i nadal ubijać , następnie dodajemy olej i wodę na koniec mąkę z proszkiem, dzielimy na dwie równe części i do jednej dodajemy kakao a do drugie 2 łyżki mąki ziemniaczanej ,pieczemy 45 min , w tem 180 st ,

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 02.07.2013 11:42
Znane i dobre ciasto.
bietka 08.06.2012 11:42
super, tez taką robię:)
ewcia1312 11.02.2012 09:18
Uwielbiam zebrę :) W dzieciństwie mama ją zawsze piekła ...
SmakolykiJoanny 22.07.2011 06:55
to jeszcze ciasto za nasze babcie prawda proste i we wzorki :)
Anna133 27.06.2011 06:59
uwielbiamy takie suche ciasta :)
misia53 21.06.2011 11:35
ślicznie ci wyszla...
PaniMISIOWA 16.06.2011 11:26
fajna
Anna133 31.05.2011 12:59
mam dobry sposób na takie ładne ułożenie sie kolorów , chętnym zdradzę :)
Mariusz10 20.05.2011 22:48
genialne wykonanie
Anna133 16.05.2011 11:38
lekkie i piskowe pyszne ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat