Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zebra Joanny

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 3 szt
mąka 3 szkl
kakao 4 łyżki
mleko 100 gram
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 200 gram
margaryna 200 gram
cukier puder 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Zebra Joanny

Kroki postępowania

1
Jaja miksuje z cukrem . Dodaję mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewam ja przez sito . Margarynę rozpuszczam i lekko schłodzoną dodaję do ciasta miksuje na koniec dodaje mleko. Ciasto dziele na połowę do jednej części dodaje kakao a do drugiej 2 łyżki mąki . Ciasto wylewam do tortownicy na przemian jasne ciemne . Wlewamy ciasto na środek potem tak fajnie się rozchodzi .
Krok 1 - Zebra Joanny foto
2
Można widelcem samemu też zrobić sobie wzorki .
Krok 2 - Zebra Joanny foto
3
Wkładam do pieca na 45-50 minut w 170 stopniach piekę pod koniec pieczenia podkręcam do 180 stopni . Po wyjęciu ciasta i ostudzeniu posypuje cukrem pudrem :)
Krok 3 - Zebra Joanny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cris04 09.11.2012 22:22
znane,lubiane i zawsze smakuje
SmakolykiJoanny 07.11.2012 10:25
Najłatwiejsze ciasto w świecie tak tak tak śpiewałam tą piosenkę kiedy byłam mała i zaczynałam się uczyć piec :)
sara1 07.11.2012 07:53
apetyczne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak