Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka zapiekane w piekarniku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żebarka 1 kg
ziele angielskie kilka zieren
sól do smaku
Przyprawa do żeberek z miodem Prymat do smaku
olej do smażenia
cebula 1 szt
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka zapiekane w piekarniku

W garnku zagotowujemy wodę. Dodajemy do niej sól, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz. Żeberka dzielimy na kawałki i wrzucamy do gotującej się wody. Gotujemy, aż mięso bęzie miękkie i wyjmyjemy je z wody. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy olej, wykładamy cebulą pokrojoną w krążki i posypujemy delikatnie kucharkiem. Żebarka obficie nacieramy z każdej strony olejem, posypujemy papryką mniej lub bardziej jak kto woli, i obficie posypujemy przyprawa do żeberek z miodem. Wcieramy przyprawy w mięsko tak żeby było lśnięce a nie żeby były na nim suche przyprawy. Najpepiej zrobić to w osobnej misce wtedy olej i przyprawy ładnie się połączą i dopiero wtedy wykładamy takie mięsko na cebulkę. Zapiekamy, aż się zrumieni, około pół godziny w 200*.
SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 11.06.2011 10:38
aż ślinka leci
joanna77 09.05.2011 16:47
ja tez poproszę
Robert10 25.03.2011 13:49
to ja też i dokładkę bo lubię zjesć
Ania67 08.03.2011 21:28
Zamawiam:)
pawel6 08.03.2011 14:30
Super!
Dorota59 07.03.2011 14:58
takie mięsko to lubimy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak