Żeberka z ziemniakami i groszkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    4 porcje
  • ziemniaki

    3/4 kg
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • sól

  • pieprz

  • woda

  • mąka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka umyć,osuszyć ,posypać solą i pierzem.Na odrobinie oliwy podsmażyć na rumiano żeberka , podlać wrzątkiem i dusić do miękkości.Zaprawą z mąki i wody zagęścić sos ewentualnie doprawić do smaku.Ziemniaki ugotować z dodatkiem soli,odcedzić i utłuc tłuczkiem do ziemniaków potem wymieszać z groszkiem konserwowym(odcedzonym).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
PaniMISIOWA 18.06.2012 21:52
fajny obiadek
PaniMISIOWA 18.06.2012 21:52
fajny obiadek
Aneta41 05.05.2012 15:43
mniam
smakowita 07.02.2012 14:50
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
agogo2 03.11.2011 22:57
mmmniam
ajres 03.11.2011 22:45
super
agogo2 21.09.2011 22:15
pyszne
Magda60 01.07.2011 21:46
uwielbiam zeberka
Jastinka 30.06.2011 14:52
świetne
katarzynka455 20.06.2011 13:45
proste i smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat