Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka z rękawa w pieczarkach

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1/2 kg
pieczarki 20 dkg
cebula 1 szt
sól i pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka z rękawa w pieczarkach

Żeberka przekroić na kawałki, obsypać przyprawami, skropić olejem i obsmażyć ze wszystkich stron. Przełożyć do rękawa. Cebulę pokroić i podsmażyć na złoty kolor, przełożyć do żeberek. Pieczarki obsmażyć w całości i przełożyć do mięsa. Rękaw do pieczenia związać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na godzinę. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 07.09.2015 12:18
znakomite mięsko :-)
inka2012 07.09.2015 11:39
smacznie wygląda to danie :)
JulkaTomeczek 07.09.2015 10:27
Smaczne danie
as28 07.09.2015 09:48
mniam mniam
berys18 07.09.2015 09:34
super pomysł na żeberka
Damiano
Damiano 06.09.2015 22:37
Pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak