Żeberka z parowaru

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    70 dkg
  • oliwa

    1/4 szl
  • bazylia

    2 łyżeczki
  • miód

    3 łyżki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Żeberka z parowaru foto
Umyte i osuszone żeberka kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 2 - Żeberka z parowaru foto
Miód rozpuszczamy i chłodny łączymy z oliwą z dodatkiem soli i pieprzu. Pokrojone żeberka polewamy przygotowaną marynatą.
Krok 3 - Żeberka z parowaru foto
Następnie oprószamy je suszoną bazylią. Odstawiamy na 15 minut w chłodne miejsce.
Krok 4 - Żeberka z parowaru foto
Dajemy do parowaru i gotujemy na parze około 30 minut.
Krok 5 - Żeberka z parowaru foto
Przygotowane żeberka smaczne są z ziemniaczkami i czerwonymi buraczkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
EmciaPichci 09.01.2014 09:01
ech zjadłoby się!
Katarzyna59 13.06.2013 07:27
bardzo smaczne
alaaa 24.05.2013 21:29
z parowaru to musi być zdrowo i smacznie
olkaaa 21.05.2013 07:32
jeszcze takich nie jadłam
Wafelek2601 10.12.2012 08:46
Ależ one musiały smakować, mniam.
Łukasz15 22.11.2012 18:00
Pyszne
IZABELA29 14.11.2012 11:24
taki parowar każdemu by się przydał
emeslive 05.10.2012 14:33
Fajny pomysł na żeberka, będą pyszne i zdrowsze niż tradycyjnie pieczone.
parysek10 05.10.2012 14:22
doskonały obiadek
sara1 05.10.2012 14:07
obiadek,palce lizać

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat