Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka z parowaru

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 70 dkg
oliwa 1/4 szl
bazylia 2 łyżeczki
miód 3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka z parowaru

Kroki postępowania

1
Umyte i osuszone żeberka kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 1 - Żeberka z parowaru foto
2
Miód rozpuszczamy i chłodny łączymy z oliwą z dodatkiem soli i pieprzu. Pokrojone żeberka polewamy przygotowaną marynatą.
Krok 2 - Żeberka z parowaru foto
3
Następnie oprószamy je suszoną bazylią. Odstawiamy na 15 minut w chłodne miejsce.
Krok 3 - Żeberka z parowaru foto
4
Dajemy do parowaru i gotujemy na parze około 30 minut.
Krok 4 - Żeberka z parowaru foto
5
Przygotowane żeberka smaczne są z ziemniaczkami i czerwonymi buraczkami.
Krok 5 - Żeberka z parowaru foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 09.01.2014 09:01
ech zjadłoby się!
Katarzyna59 13.06.2013 07:27
bardzo smaczne
alaaa 24.05.2013 21:29
z parowaru to musi być zdrowo i smacznie
olkaaa 21.05.2013 07:32
jeszcze takich nie jadłam
Wafelek2601 10.12.2012 08:46
Ależ one musiały smakować, mniam.
Łukasz15 22.11.2012 18:00
Pyszne
IZABELA29 14.11.2012 11:24
taki parowar każdemu by się przydał
emeslive 05.10.2012 14:33
Fajny pomysł na żeberka, będą pyszne i zdrowsze niż tradycyjnie pieczone.
parysek10 05.10.2012 14:22
doskonały obiadek
sara1 05.10.2012 14:07
obiadek,palce lizać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak