Zeberka z panszkrautem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    1 kg
  • ziemniaki

    2 kg
  • żeberka

    1,5 kg
  • pieprz

  • sól

  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

  • mąka

    1,5 łyżki
  • woda

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę kiszona płuczemy jeżeli jest za kwaśna gotujemy az będzie miękka
ziemniaki gotujemy odcedzamy i ubijamy
Gdy kapusta będzie gotowa porządnie ja odcedzamy i mieszamy z ziemniakami przyprawiamy
Żeberka smażymy na zloty kolor później lekko podlewamy woda lekko dusząc je
Gdy żeberka będą dobre z wywaru robimy sos mąkę mieszamy z woda doprawiamy najlepiej przecedzić taki sos bo zostają często małe kosteczki ( igiełki)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 31.05.2014 07:27
super obiadek
eeee 28.08.2012 19:11
haha u mnie to sie tak nazywają ziemniaki zkapusta zmieszane :)
malinka18 23.08.2012 18:12
zaintrygowała mnie nazwa przepisu i koniecznie musiałam go przeglądnąć.to musi być pyszne...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat