Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kapusta kiszona
1 kg -
ziemniaki
2 kg -
żeberka
1,5 kg -
pieprz
-
sól
-
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
-
mąka
1,5 łyżki -
woda
1/2 szklanki
Przepis i sposób przygotowania Zeberka z panszkrautem
ziemniaki gotujemy odcedzamy i ubijamy
Gdy kapusta będzie gotowa porządnie ja odcedzamy i mieszamy z ziemniakami przyprawiamy
Żeberka smażymy na zloty kolor później lekko podlewamy woda lekko dusząc je
Gdy żeberka będą dobre z wywaru robimy sos mąkę mieszamy z woda doprawiamy najlepiej przecedzić taki sos bo zostają często małe kosteczki ( igiełki)
Komentarze (3)