Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zeberka z panszkrautem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
ziemniaki 2 kg
żeberka 1,5 kg
pieprz
sól
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
mąka 1,5 łyżki
woda 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zeberka z panszkrautem

Kapustę kiszona płuczemy jeżeli jest za kwaśna gotujemy az będzie miękka
ziemniaki gotujemy odcedzamy i ubijamy
Gdy kapusta będzie gotowa porządnie ja odcedzamy i mieszamy z ziemniakami przyprawiamy
Żeberka smażymy na zloty kolor później lekko podlewamy woda lekko dusząc je
Gdy żeberka będą dobre z wywaru robimy sos mąkę mieszamy z woda doprawiamy najlepiej przecedzić taki sos bo zostają często małe kosteczki ( igiełki)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 31.05.2014 07:27
super obiadek
eeee 28.08.2012 19:11
haha u mnie to sie tak nazywają ziemniaki zkapusta zmieszane :)
malinka18 23.08.2012 18:12
zaintrygowała mnie nazwa przepisu i koniecznie musiałam go przeglądnąć.to musi być pyszne...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak