Żeberka z musztardzie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    1,5 kg
  • sól

  • pieprz

  • marynata

  • musztarda ostra

    30 dag
  • majeranek

    2 łyżki
  • oregano

    1/2 łyżeczki
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    4
  • ziele angielskie

    3 ziarenka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Oprószyć solą i pieprzem. Przygotować marynatę: oregano, majeranek i pieprz ziołowy połączyć z musztardą. Posmarować nią mięso, ułożyć w naczyniu przekładając liśćmi laurowymi i zielem angielskim, a następnie wstawić do lodówki na 24 godziny. Żeberka wyjąć, upiec na grillu, przewracając co pewien czas i smarując marynatą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat