Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka z musztardzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1,5 kg
sól
pieprz
marynata
musztarda ostra 30 dag
majeranek 2 łyżki
oregano 1/2 łyżeczki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 4
ziele angielskie 3 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka z musztardzie

Żeberka umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Oprószyć solą i pieprzem. Przygotować marynatę: oregano, majeranek i pieprz ziołowy połączyć z musztardą. Posmarować nią mięso, ułożyć w naczyniu przekładając liśćmi laurowymi i zielem angielskim, a następnie wstawić do lodówki na 24 godziny. Żeberka wyjąć, upiec na grillu, przewracając co pewien czas i smarując marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak