Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka z miodem i winem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
cebule 3 szt
koncentrat pomidorowy do smaku
czosnek do smaku
miód do smaku
wino białe do smaku
woda do smaku
ocet do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka z miodem i winem

Cebule razem z 5 ząbkami czosnku kroimy i wrzucamy na patelnie aby sie zarumienily. Żeberka oprószyć solą i pieprzem podsmażyć na patelni na rumiano dodać dwie łyżki miodu. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego. Pół literatki wina i odrobine octu mieszamy i zalewamy żeberka.Kolejnym krokiem jest rozrobienie koncentratu pomidorowego z wodą i polanie tym sosem naszych żeberek.Pieczemy ok 1h 20min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisoglam 02.01.2013 12:19
Bardzo apetyczne :)
Konczi 02.01.2013 12:00
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak