Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka z marynaty musztardowo-miodowej

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

żeberka wieprzowe 1 kg
cebula
marchew

marynata

miód 2 łyzki
Musztarda rosyjska Prymat 2 łyzki
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 lyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyzeczki
pieprz
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka z marynaty musztardowo-miodowej

Żeberka pokroić na porcje Przygotować marynatę.Musztardę, miód i przyprawy dokładnie wymieszać.Do marynaty włożyć żeberka, wymieszać i odstawić do lodówki na kilka godzin lub na noc.Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć żeberka na dużym ogniu, aż do zarumienienia z obu stron. Przełożyć do rondla, dolać wodę, tak prawie do zakrycia żeberek.Dodać pokrojoną marchewkę, cebulę i wszystko razem dusić na wolnym ogniu do miękkości żeberek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 11.09.2014 20:24
Na pewno są smaczne.
pestka 10.09.2014 08:44
fajne danie obiadowe
Ewelina1991 10.09.2014 07:47
muszą być pyszne ;)
Renataj 10.09.2014 07:37
Smaczny i sycący obiadek.
olkaaa 10.09.2014 07:26
już dawno nie robiłam
halinah 10.09.2014 07:22
dobry obiad :)
Megg 10.09.2014 07:20
pyszny obiadek
gosia1988 10.09.2014 06:47
na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak