Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka worcester
Żeberka można przygotować na wiele sposobów: duszone w garnku, pieczone w piekarniku lub smażone na grillu. Z tego przepisu dowiecie się jak przygotować pieczone żeberka, aby nie były twarde i wysuszone, a miękkie i soczyste.
Żeberka najlepiej przygotować dzień wcześniej, aby mogły nabrać smaku.
Porcję mięsa myjemy i osuszamy.
W misce przygotowujemy marynatę. Mieszamy sos worcester, z ketchupem, cukrem, solą, pieprzem, czosnkiem i papryką.
Tak przygotowaną marynatą nacieramy żeberka i gotowe wkładamy w misce do lodówki.
Żeberka pieczemy w 200 stopniach, do miękkości. W trakcie pieczenia warto podlewać mięso wytworzonym sosem, aby było soczyste.
Po upieczeniu żeberka podajemy z ulubionymi dodatkami.