Żeberka worcester

Żeberka worcester

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

  • sos worcestershire

  • ketchup pikantny

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • papryka ostra Prymat

  • cukier

  • czosnek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka dzień wcześniej myjemy, osuszamy i marynujemy w sosie worcester wymieszanym z pikantnym ketchupem, cukrem, pieprzem, czosnkiem i papryką.
Następnego dnia żeberka pieczemy w 200 stopniach do miękkości co jakiś czas polewamy wytworzonym sosem. Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jolcia_90

24.11.2015 18:48
wyglądają wyśmienicie :) Zjadłoby się :)

Bernadeta1

24.11.2015 18:47
smaczny obiadek

Marta Ryżek-Kalkowska

24.11.2015 18:45
Bardzo apetyczne danie.

Justi2401

24.11.2015 18:15
Pyszności! Uwielbiam żeberka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat