Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka wieprzowe z patelni

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 600 gram
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka wieprzowe z patelni

SKŁADNIKI:

600g żeberka wieprzowe
2 łyżki ocet winny z czerwonego wina
3 łyżki sos sojowy ciemny
2 szczypty rozmaryn
3 łyżeczki przyprawa do wieprzowiny
1 ząbek czosnku
1 szklanka wody przegotowanej
5 łyżka olej
sol morska,pieprz kolorowy,papryka słodka wg.uznania

PRZYGOTOWANIE:

Umyte żeberka dzielimy na części tak żeby każda porcja miała kostkę.
Wkładamy do miski i dodajemy w/w przyprawy oprócz czosnku-mieszamy i wkładamy do lodówki na 2h.
Następnie na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy żeberka.Obsmażamy z każdej strony.Wlewamy resztę marynaty jaka nam została w misce,dodajemy obrany i pokrojony w paski lub na cztery czosnek plus wodę,przykrywamy i dusimy ok. 1h. od czasu do czasu zaglądając i przekręcając na drugą stronę. Gdy mięso już jest mięciutkie odkrywamy pokrywkę i podsmażamy na złoty lub brązowy kolor.Ale to już wg. własnego widzimisię.

Podajemy z czym kto lubi :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 20.03.2013 13:59
muszą być pyszne
gusia1000 06.11.2012 19:42
Rarytas dla mięsożerców.
polly66 05.09.2012 15:21
uwielbiam tego typu zdjęcia. w pełni profesjonalne i perfekcyjnie podane. zazdroszczę;)
Hanna5 31.08.2012 09:33
zapowiada się smakowicie
evita0007 31.08.2012 08:59
Dziękuję :)
Rafał10 31.08.2012 08:40
ładne zdjęcie, danie też pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak