Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka wieprzowe z musztardą i rozmarynem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

żeberka wieprzowe 1,5 kg
sól do smaku
pieprz do smaku

Marynata

musztarda 20 dag
Majeranek suszony Prymat 2 łyżka
Rozmaryn suszony Prymat 1/2 łyżeczka
oregano 1/2 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 4

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka wieprzowe z musztardą i rozmarynem

Kroki postępowania

1
Żeberka umyć, osuszyć, podzielić na porcje, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 1 - Żeberka wieprzowe z musztardą i rozmarynem foto
2
Przygotować marynatę: rozmaryn rozkruszyć, połączyć z musztardą, oregano i majerankiem.
Krok 2 - Żeberka wieprzowe z musztardą i rozmarynem foto
3
Posmarować nią mięso i ułożyć w naczyniu, przekładając liśćmi laurowymi. Przykryć i wstawić do lodówki na 24 godziny.
Krok 3 - Żeberka wieprzowe z musztardą i rozmarynem foto
4
Żeberka upiec na grillu, smarując pozostałą marynatą.
Krok 4 - Żeberka wieprzowe z musztardą i rozmarynem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 03.09.2014 19:26
super żeberka
Jodaj 14.08.2014 22:08
żeberka pycha :)
adelajda 13.08.2014 17:43
pycha mięso :)
romanrafal
romanrafal 12.08.2014 18:19
pyszne żeberka
pajbek 10.08.2014 12:55
Pyszne mięsko :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak