Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŻEBERKA WIEPRZOWE PO DEBRECZYŃSKU CZYLI Z PARÓWKĄ

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 60 dag
cebula 15 dag
słonina wędzona 10 dag
parówki 15 dag
papryka 1 szt
strak zielonej papryki 1 szt
pomidor 4 szt
sól do smaku
smalec 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ŻEBERKA WIEPRZOWE PO DEBRECZYŃSKU CZYLI Z PARÓWKĄ

Żeberka zrumienić na tłuszczu w rondlu i wyłożyć na talerz. Na pozostałym tłuszczu zrumienić posiekana cebulkę, posypać solą i papryka. Dodać pokrojone pomidory i papryki. Dolać kilka łyżek gorącej wody i gotować powoli pod przykryciem. Zrumienić na patelni słoninę pokrojona w kostkę, i parówki pokrojone w grube plastry. Włożyć zrumienione żeberka i dusić dalej pod przykryciem do miękkości

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak