Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka wieprzowe duszone

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
cebula 1 szt
sól do smaku
olej 1 łyżka
skrobiakukurydziana 2 łyżeczki
Przyprawa do żeberek z miodem Prymat 2 łyżeczki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka wieprzowe duszone

Żeberka posolić, obsypać pieprzem kolorowym, obsmażyć na rumiano z każdej strony na oleju, dodać cebulę pokrojoną w piórka, posypać przyprawą do żeberek, podlać wrzącą wodą i dusić pod przykryciem, obracać na patelni, uzupełniać wrzątkiem, pod koniec duszenia skrobię wymieszać w zimnej wodzie i dodać do żeberek, dusić aż sos zgęstnieje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bejciu24 17.04.2011 16:36
pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak