Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w warzywach

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
pomidory 2 szt
cukinia 1/2 szt
papryka 2 szt
pieczarki 20 dkg
seler naciowy 2 łodygi
ząbki czosnku 2 szt
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
mąka
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w warzywach

Żeberka pokroić, obsypać przyprawami, polać 3 łyżkami oleju, dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki. Na patelni rozgrzać olej. Mięso obtoczyć w mące i obsmażyć. Zalać gorącą wodą, przykryć i dusić na małym ogniu aż mięso zmięknie. Kolejno dodawać pokrojone warzywa, najpierw pieczarki i pomidory, potem cukinię i paprykę, na końcu selera naciowego. Do sosu dodać czosnek i przyprawy.Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak