Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w warzywach

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1 kg
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1 szt
cebula biała 2 szt
margaryna
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
natka pietruszki
Majeranek suszony Prymat
kminek Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w warzywach

Kroki postępowania

1
Mięso umyć i oczyścić
Krok 1 - Żeberka w warzywach foto
2
Pokroić na kawałki
Krok 2 - Żeberka w warzywach foto
3
Podsmażyć na patelni i przełożyć do naczynia żaroodpornego
Krok 3 - Żeberka w warzywach foto
4
Na tłuszczu pozostałym po podsmażeniu żeberek zeszklić pokrojoną w piórka cebulkę i wyłożyć na mięsko. Wlać szklankę wody , posypać majerankiem, solą , pieprzem, kminkiem i dusić aż żeberka będą miękkie
Krok 4 - Żeberka w warzywach foto
5
Marchewkę, seler, pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach
Krok 5 - Żeberka w warzywach foto
6
Tak przygotowaną mieszanką warzywną przykryć żeberka i dalej dusić ok. 20 minut.
Krok 6 - Żeberka w warzywach foto
7
Kiedy warzywa będą miękkie wyłożyć je na talerz, położyć na nie uduszone żeberka – podać z ugotowanymi ziemniakami, posypać pietruszką.
Krok 7 - Żeberka w warzywach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 25.05.2014 14:02
Dobry obiad.
Barbara13 19.05.2014 12:52
kusząco się prezentują
Alex_M 19.05.2014 09:46
pyszny obiadek :)
wwwiolka 18.05.2014 21:19
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak