Żeberka w sosie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    1 kg
  • cebula

    1 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • ziele angielskie

    2 szt
  • sól

    do smaku
  • mąka

    2 łyżki
  • śmietana 18 proc

    100 ml
  • olej

    3 łyżki
  • woda

    1 l
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka umyć, osuszyć i pokroić na kawałki.
Na patelni rozgrzać olej, włożyć żeberka i podsmażyć na złoto brązowy kolor z obu stron.
Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i również ją podsmażyć.
Podsmażone mięso zalać wodą, dodać sól, pieprz, liść i ziele i dusić pod przykryciem około 30 minut.
Gdy mięso jest miękkie rozrobić śmietanę z mąką i zagęścić sos.
Zagotować, ewentualnie jeszcze doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agiatis 01.03.2012 15:57
uwielbiam!
Jaheira11 26.10.2011 17:16
apetyczny sposób na obiadek
Ewa104 16.06.2011 20:39
Bardzo lubimy żeberka.
kochanyptysiu 09.05.2011 22:37
sa pycha
anja3107 17.01.2011 13:34
na pewno są świetne
Gosia40 14.01.2011 17:51
pewnie smakują wyśmienicie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat