Żeberka w słodko-kwaśnej zalewie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    1 kg
  • przecier pomidorowy

    200 g
  • ocet

    2 łyżki
  • zalewa z papryki konserwowej

    0,5 szklanka
  • syrop brzoskwiniowy

    0,5 szklanka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • papryka mielona

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • cukier

    1 łyżeczka
  • ziele angielskie

    2 szt
  • ketchup

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do rondelka wlewamy wszystkie składniki na sos, mieszamy i lekko podgrzewamy.
Żeberka porcjujemy na mniejsze kawałki. Na rozgrzanej patelni rumienimy z każdej strony porcje żeberek i przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy przygotowaną zalewę i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 stopni 60-70 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 08.06.2013 15:10
lubię pod każdą postacią
marcia7 18.02.2013 22:39
elegancko podane
Katarzyna26 18.02.2013 22:37
mmmmmmmm pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat