Żeberka w słodko - pikantnej bejcy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

  • pieprz

  • cebula czerwona

    1 szt.
  • cebula biała

    1 szt.
  • ząbki czosnku

    2 szt.
  • sos sojowy

    1/4 szklanki
  • keczup pikantny

    6 łyżek
  • Musztarda rosyjska Prymat

    1 łyżka
  • olet balsamiczny

    1 łyżka
  • miód lipowy

    2 łyżki
  • żeberka

  • Goździki całe Prymat

    3 sztuki
  • olej do smażenia

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć i osuszyć, natrzeć solą i pieprzem. Cebule pokroić w piórka, zeszklić na dwóch łyżkach oleju, dodać czosnek oraz resztę podanych wyżej składników, dusić całość aż lekko zgęstnieje. Przygotowaną bejcę dodać do żeberek, wymieszać. Umieścić wszystko w rękawie do pieczenia, spiąć końce i przełożyć pakunek na naczynie żaroodporne. Piec 45 min w temp. 190 stopni, po czym rozciąć rękaw i piec do zrumienienia w wyższej temperaturze ok. 15 min - ustawiłam piekarnik na 230 stopni i grillowanie z góry, w międzyczasie obróciłam żeberka by się zarumieniły z drugiej strony. Żeberka wyszły pyszne- miękkie i aromatyczne, słodko - pikantne. Podawać z ziemniakami lub ryżem oraz dowolną sałatką/ surówką z kapusty.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
PaniMISIOWA 09.09.2011 16:15
wspaniale wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat