Żeberka w porach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    4 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • por

    1 szt
  • bulion drobiowy

    1 litr
  • czosnek

    2 ząbki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • smalec

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek obieramy. Czosnek przeciskamy przez praskę a cebulę kroimy w piórka. Pora myjemy i białą część kroimy w plasterki 0,5 cm. Żeberka myjemy i rumienimy na smalcu. Żeberka przekładamy do garnka, wlewamy bulion i dusimy z 20 minut. Następnie dodajemy cebulę, paprykę i czosnek. Dusimy 20 minut. Po tym czasie dodajemy pora i dusimy do momentu, gdy por zmięknie.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina1991 21.02.2014 07:50
cóż za pyszności
pestka 22.10.2013 08:05
bardzo smacznie wyglądają
Papryczka 15.07.2013 15:32
uwielbiam żeberka
Katarzyna59 15.07.2013 07:23
wspaniale wyglądają
Laila2786 06.05.2013 10:13
takie jadełko mi pasuje
eliza135 11.02.2013 21:09
smaczne
artur7 11.02.2013 14:23
pyszne
IwonaDD 11.02.2013 13:36
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat