Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w porach

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 4 szt
cebula biała 1 szt
por 1 szt
bulion drobiowy 1 litr
czosnek 2 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
smalec 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w porach

Cebulę i czosnek obieramy. Czosnek przeciskamy przez praskę a cebulę kroimy w piórka. Pora myjemy i białą część kroimy w plasterki 0,5 cm. Żeberka myjemy i rumienimy na smalcu. Żeberka przekładamy do garnka, wlewamy bulion i dusimy z 20 minut. Następnie dodajemy cebulę, paprykę i czosnek. Dusimy 20 minut. Po tym czasie dodajemy pora i dusimy do momentu, gdy por zmięknie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 21.02.2014 07:50
cóż za pyszności
pestka 22.10.2013 08:05
bardzo smacznie wyglądają
Papryczka 15.07.2013 15:32
uwielbiam żeberka
Katarzyna59 15.07.2013 07:23
wspaniale wyglądają
Laila2786 06.05.2013 10:13
takie jadełko mi pasuje
eliza135 11.02.2013 21:09
smaczne
artur7 11.02.2013 14:23
pyszne
IwonaDD 11.02.2013 13:36
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak