Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w musztardzie i majeranku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
oliwa 100 ml
Musztarda sarepska Prymat 4 łyżki
majeranek 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w musztardzie i majeranku

Oliwę wymieszać z musztardą, majerankiem, solą, pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Żeberka pokroić na mniejsze kawałki. Natrzeć marynatą. Odstawić na noc do lodówki. Upiec na mocno rozgrzanym ruszcie grilla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak