Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w musztardowym sosie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1 kg
marchewka 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
woda 2-3 szklanki
musztarda 3 łyżki
śmietana 2 łyżki
sól do smaku
koperek
natka pietruszki
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w musztardowym sosie

Żeberka dzielimy na porcje, myjemy i osuszamy. Wodę zagotowujemy w garnku z zielem, pieprzem i liściem laurowym, dodajemy pokrojone w kostkę warzywa. Żeberka podsmażamy z obu stron na rozgrzanym oleju. Podsmażone przekładamy do gotującej się wody. Gotujemy przez około 40 minut. Sos zaprawiamy musztardą i śmietaną. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Na koniec dodajemy posiekany koperek i natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 31.01.2014 08:43
pyszne mięsko
kuklik 21.01.2014 15:51
takich jeszcze nie jadłam
Wafelek2601 18.11.2013 18:40
Lubię takie żeberka
Iwusia 31.05.2013 23:14
wspaniałe mięsko
IKrakowianka 09.04.2013 20:54
super smak
Poison1988 19.11.2012 13:41
świetne! jeszcze nie jadłam takich :) będzie trzeba zrobić jakieś urozmaicenie :)
cukiereczek 05.09.2012 08:45
super
Paweł29 26.08.2012 17:00
Świetne,
wedith1 14.08.2012 14:07
Uwielbiam sos musztardowy - żeberka wyglądają bardzo smakowicie :
reniatka 10.07.2012 10:56
fajne
iziona 02.07.2012 07:54
O to też jest pyszniutkie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak